Over PVF

Iedereen heeft recht op alle mogelijkheden om zijn leven zelf te organiseren. Ook wie daarvoor ondersteuning nodig heeft. Die ondersteuning verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Daarom is de persoonsvolgende financiering (PVF) gestart.

Persoonsvolgende financiering gaat uit van een vraaggestuurde ondersteuning. Dat wil zeggen dat cliënten van het VAPH een eigen (persoonsvolgend) budget krijgen op maat van hun vraag naar ondersteuning en zelf kunnen bepalen hoe ze hun ondersteuning organiseren.

Het PVF-systeem bestaat uit twee trappen:

  • trap 1: het basisondersteuningsbudget (BOB)
  • trap 2: het persoonsvolgend budget (PVB)

Het basisondersteuningsbudget is bedoeld voor personen met een erkende handicap en een beperkte ondersteuningsnood. In eerste instantie zal het toegekend worden aan personen die al lang wachten op ondersteuning van het VAPH.

Het persoonsvolgend budget is bedoeld voor personen die door hun handicap intensieve of frequente ondersteuning nodig hebben. Meerderjarigen kunnen sinds 1 april 2016 een persoonsvolgend budget aanvragen.
Indien u vragen heeft over uw persoonsvolgende financiering kan u terecht bij ons intaketeam op het gratis nummer 0800/ 11125

U kan ter introductie in de persoonsvolgende financiering ook de korte video van Vlaams Agentschap bekijken.

Capucienenstraat 23 - 3680 Maaseik
info@covida.be
T +32 89 30 15 00
F +32 89 30 15 01

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x